TINE sin oppskrift på sirupsnipper
1 1/2 dl kremfløte
150 gram sirup
150 gram sukker
100 gr smør
450 gram hvetemel
1/2 ts malt pepper
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts malt anis
1/4 ts malt kanel
3/4 ts hornsalt
3/4 ts natron
kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl blandingen til den er lunken. Ha oppi alt det tørre, elt deigen godt og la den stå kjølig minst et par timer, helst over natta.
Kjevle små klumper av deigen til ei tynn leiv, skjær ut snipper og legg på bakepapir. Legg en halv skåldet mandel på toppen av hver kake.
Stek på 175 grader C i ca 5 minutter. Pass på, det går fort fra gyllenbrun til brent!
Avkjøl på rist, oppbevares i tett boks/fryser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar