torsdag 5. desember 2013

firkornsbrød

Handleliste:
50 gr store havregryn
50 gr linfrø
50 gr solsikkefrø
50 gr gresskarkjerner
200 ml kokende vann
350 gr hvetemel
250 gr fint rugmel
2 ts salt
2 ts tørrgjær
3 dl lunkent vann
sesamfrø

Fremgangsmåte:
Bland havregryn, linfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner med kokende vann. La det stå ca en time til alt vannet er absorbert.

Bland sammen hvetemel, rugmel, salt og gjær i en bolle og bland. Ha oppi frøene og bland på nytt. (Bytt til eltekrok nå hvis du bruker kjøkkenmaskin) Ha i vann og elt ca 10 min til deigen er smidig. Dekk til og hev til dobbel størrelse.

Slå ned deiga, elt den raskt sammen og del den i to like store emner hvis du vil ha to litt mindre brød. Form de til avlange, runde brød, pensle/spray med vann og rull dem i sesamfrø før du legger dem på bakepapirkledd bakeplate. Dekk til og etterhev i ca 30 minutter.

Snitt toppen av brødene med en skarp kniv/barberblad. Stek i forvarmet ovn på 220 gr C i ca 40 minutter og la brødene avkjøle på rist.

oppskriften er hentet fra Mat på bordet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar